Трима папски швейцарски гвардейци, които отказали да се ваксинират срещу COVID-19

...
Трима папски швейцарски гвардейци, които отказали да се ваксинират срещу COVID-19
Коментари Харесай

Папски гвардейци напуснаха Ватикана след отказ да се ваксинират |

Трима папски швейцарски гвардейци, които отказали да се имунизират срещу COVID-19 според с разпореждането на Светия трон, непринудено са напуснали частта, с цел да се върнат в Швейцария, е споделил източник от швейцарската армия, представен от Асошиейтед прес.

Лейтенант Урс Брайтенмозер е съобщил, че от всички швейцарски гвардейци било поискано да се имунизират, " с цел да предпазят здравето си и това на другите, с които влизат в контакт като част от своята работа ".

" Трима членове на стражата избраха да не се съобразят с това искане и непринудено напуснаха частта ", е споделил Брайтенмозер в изказване. Трима други гвардейци краткотрайно са отстранени от работа, до момента в който чакат да бъдат имунизирани.

Основната задача на швейцарските гвардейци е да охраняват папата. Те участват на папските церемонии и стоят на другите входове на Ватикана. По време на пандемията те носят защитни хирургически маски.

Папа Франциск, който се имунизира против COVID-19, неведнъж е подчертавал алтруистичната и здравна стойност на имунизацията по време на пандемията.

Брайтенмозер е отбелязал, че предишния месец ръководителят на понтификалната комисия на Ватикана е издал предписание, съгласно което всички, които влизат в папската страна, би трябвало да бъдат имунизирани или да разполагат със неотдавнашен негативен тест за COVID-19. Това се отнася и до туристите, които желаят да видят съкровищата на Ватикана.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР